bygnings-termografi

Bolius - Om termografi 201526.02.2015

Bolius om termografi

 
Bolius har netop skrevet en udmærket artikel om termografi. Læs et uddrag af artikelen her:
Hvis dit hus trænger til at blive tætnet eller efterisoleret, kan en termografisk undersøgelse være første skridt mod en mindre varmeregning.
 
Hvad er termografi?
Termografi er en varmeteknisk målemetode af huse, som viser overflade temperaturen på huset med farver. . Farverne kan afslører, hvor varmen slipper ud af huset. Undersøgelsen kan dermed give et billede af, hvor varmen går til spilde i din bolig.
 
Undersøgelsen foregår ved brug af et avanceret infrarødt kamera, som er temperaturfølsomt og hvor kameraet registrerer infrarød stråling. Her afslører kameraet temperaturen på husets overflader. Der, hvor overfladen er koldest, er farven grøn eller blå, og der, hvor den er varmest, er farven rød eller gul.
 
Der dannes altså billeder (termogrammer), som kan identificere selv små detaljer, der har betydning for boligens tæthed, varmetab og varmespild. Billederne afslører det, som vi normalt ikke kan anskue med det blotte øje. Derfor kan en termografisk undersøgelse af dit hus, være de første skridt på vej mod overvejelser omkring eventuelle energiforbedringer.
 
På et udendørs termografisk billede, vil de røde og gule farver vise, hvor der slipper varme ud af huset. En varm overflade er nemlig tegn på, at der er en utæthed, en kuldebro eller et sted, som er dårligt isoleret.
På et indendørs termografisk billede, vil de blå og grønne farver vise, hvor kulden kommer ind i huset.
 
Man kan selv sætte farverne på et termografikamera så farverne for kulde og varme kan være helt anderledes.
Ved at benytte en termografisk måling, kan du fjerne tvivlen om, hvorvidt der er varmetab eller ej. Det gør, at du kan spare mange håndværkertimer, da den termografiske måling kan indsnævre problemstillingerne og være med til at kortlægge de udbedringer, dit hus kræver.
 
Termografering er en nemmere metode til at finde de kuldebroer, den manglende isolering eller de utætheder der kan findes i din bolig. Men det kræver erfaring at tolke billederne fra termograferingen.
 

Termo-Service udfører termografi analyser - Læs mere her

 

- Læs hele artiklen her